Portugal Vakantie

Op vakantie naar Portugal?

Portugal is een land dat in zuid Europa ligt, samen met Spanje wordt het ook het Iberische schiereiland genoemd. Portugal is dan ook een zeer populair vakantieland. De hoofdstad van Portugal is Lissabon. Het weer is in Portugal meestal aangenaam dit komt ook doordat Portugal aan de middellandse zee en Atlantische Ocean ligt. Portugal beschikt over een oppervlakte van ruim 90.000 vierkante meter waar 11 miljoen Portugezen elke dag genieten van hun land. Doordat er relatief gezien niet zo heel veel mensen in Portugal wonen is het ook een populaire vakantiebestemming. In het buurland Spanje komen overigens meer toeristen. Maar als nadeel is dan ook dat in Spanje in het hoogseizoen de stranden overal vol zijn, hier heb je in Portugal veel minder last van. Er zijn op de mooie stranden in Portugal ook wel toeristen maar lang niet zoveel als in Spanje.

Heerlijke vis en prachtige steden

Mensen komen vanuit de hele wereld naar Portugal toe om te genieten van een heerlijke vakantie. Je kunt in Portugal kiezen voor een lekkere zonvakantie, maar voor een stedentrip met veel bezienswaardigheden ben je hier aan het juiste adres. Omdat Portugal aan de middellandse zee ligt komen er ook veel surfers om los te gaan op de grote en hoge golven. Lissabon is ook een mooie stad om te bekijken omdat het een culturele stad is en je ook kan genieten van de prachtige natuur. Lissabon is een belangrijke toeristische trekpleister voor Portugal, er zijn veel mooie gebouwen te vinden en grote musea. Ook staat het bekend om de lekkere sardientjes die je vers uit de zee kan eten.

Verblijven in Portugal

Er zijn in Portugal veel verschillende accommodaties waar je kan verblijven tijdens je vakantie. Je kunt voor weinig geld een appartement huren, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een wat luxere vakantievilla. Ook zijn er natuurlijk gewoon hotels en campings, dus er is voor ieder wat te vinden om te verblijven. Jongeren kiezen vaak voor een appartement omdat ze toch meer buiten het appartement zijn. De oudere mensen kiezen toch wat vaker voor een vakantievilla, omdat ze willen genieten van de rust en toch ook van de luxe. De mooie vakantievilla’s zijn heel makkelijk online te boeken. Voor een overzicht van de beste villa’s in Portugal kun je op de website van Portucasa.nl kijken.