Portugal Reis Tips Vakantie

Leukste stedentrips in Portugal

Ontdek in enkele dagen de bijzondere Portugese cultuur en maak een stedentrip naar één van de grotere steden. Met name de steden Lissabon en Porto zijn erg in trek en dat heeft een goede reden. Wandel door de smalle straatjes van de populaire wijken in Lissabon of drink een glaasje port in één van de vele wijnhuizen in Porto. Daarnaast is een vakantie in Portugal zeer betaalbaar en vlieg jij voor een klein prijsje de zon tegemoet.

Lissabon

Een lang weekend naar Lissabon is een echte aanrader, deze Portugese hoofdstad kent een rijke geschiedenis. Breng een bezoek aan de Torre de Belém, dit is een verdedigingstoren gelegen aan de oever van de Taag in Belém. Beklim de toren en geniet van een adembenemend uitzicht over deze indrukwekkende stad.Een andere manier om de stad van bovenaf te kunnen zien is met de kabeltrein, welke de reiziger richting Bairro Alto brengt. Neem plaats in één van de cafés en luister naar de mooie fadomuziek. Blijf je liever met beide beentjes op de grond, dan is een ritje in de bekende Tram 28 ook een mogelijkheid. Deze tram rijdt langs diverse hoogtepuntjes uit de stad, zoals de Alfama en de Sé kathedraal. In de avond kun je er heerlijk eten en dansen. Een bezoek aan het plaatselijke casino behoort ook tot de mogelijkheden. Er vertrekken dagelijks vluchten van prijsvechters vanuit Eindhoven naar Lissabon, waardoor jij voor een lage prijs al naar deze prachtige stad kan afreizen.

Porto

Een andere geweldige vakantiebestemming voor een stedentrip is Porto. Deze stad ligt in het noorden van Portugal en staat bekend om zijn kleurrijke gebouwen en innemende baai. Neem een kijkje in de São Francisco kerk of stop even bij de Palácio da Bolsa.Misschien klinkt de naam La Ribeira bekend in de oren, dit is namelijk het oude centrum van deze Portugese stad. Dit centrum heeft een plekje gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De dag afsluiten kan het beste in Jardins do Palácio de Cristal, deze oude wijk kent een ruime keuze aan terrassen en restaurantjes.