Ardennen Vakantie

Kiezen voor een kleine camping in de Ardennen? Aanrader!

De temperatuur zien we steeds meer zakken richting de vriespunt. Tijd dus om alvast lekker weg te dromen bij de vakanties in de zon in de zomervakantie. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met nadenken waar je heen wilt, ben ik van mening. Ik houd van verschillende soorten vakanties, stedentripjes, vliegvakanties, maar lekker kamperen in de buitenlucht vind ik ook heel fijn. En dan vooral op een camping die niet zo heel groot is. Dus ik heb een aantal dingen op een rij gezet die een (middel)kleine camping met zich meebrengt!
Geniet van de rust
Wat mij het meeste aanspreekt aan een kleinere camping is de ligging. De grote campings nemen uiteraard veel ruimte in beslag en liggen vaak in een grote toeristische stad of aan een bekend strand, waar het krioelt van de toeristen. Het is zo groot dat je je tentje kwijt raakt. Met een wat kleinere camping kun je juist de mooie onbekende plekjes ontdekken, waar je normaal niet zo snel komt. Mooie landelijke gebieden waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Ook worden (middel)kleine campings vaak beheerd door enthousiaste eigenaren die je de beste tips over de omgeving kunnen vertellen.
Unieke sfeer en kindvriendelijk
Ook hebben (middel)kleine campings een compleet eigen sfeer. De grote campings zijn van alle gemakken voorzien, maar een kleinere camping heeft vaak een gevarieerder aanbod. Denk hierbij aan sauna’s, boerderijbezoekjes of een kleine kunstexpositie van de campingeigenaar. Dit kom je niet overal tegen! Deze kleinere, maar juist leuke en unieke gebeurtenissen kom je eerder op een kleine camping tegen. En een enorm pluspunt is dat je je minder zorgen hoeft te maken om je kinderen als zij op ontdekkingstocht gaan en verdwalen, want de camping is niet enorm groot.
Kleine camping in de Ardennen?
Je kunt uiteraard een camping zoeken die wel in de buurt ligt van toeristische stadjes en waar je een dagje naar het bekende strand kunt gaan, maar ook lekker voor je rust kunt kamperen. Een plek waar de kinderen zonder zorgen kunnen ravotten en waar je van de unieke sfeer kunt genieten. Dan is de familiecamping Polleur een goede optie, in de prachtige rustgevende Ardennen, waar je verschillende leuke survivalactiviteiten kunt ondernemen. Bekijk hier alvast de kampeermogelijkheden!