Provence Reis Tips Uncategorized Vakantie

De mooiste plaatsen in de Provence

Eigenlijk is het een onmogelijke taak om de mooiste dorpen van de Provence op een rijtje zetten. Want bijna ieder Provençaals dorp heeft een bijzondere ligging, karakteristieke oude huisjes en wijngaarden of lavendelvelden. Toch beschrijven we hieronder een paar echte aanraders.Gaat u op ontdekkingstocht door de Provence, dan is het altijd goed om uw gevoel te volgen en te stoppen bij uitnodigende dorpjes die u onderweg tegenkomt. Toch is het handig om alvast een route uit te stippelen voor vertrek, waar u vervolgens altijd van af kunt wijken. Huur een auto of fiets en rijg de schilderachtige dorpjes aan elkaar voor een onvergetelijke verkenningstocht. Het is ook echt leuk om in deze streek een Franse bed and breakfast te reserveren.

Gordes

Het in terrassen opgebouwde Gordes steekt mooi uit boven de omgeving en trekt ieder jaar weer vele toeristen. Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de kerk op de top van de heuvel. De smalle steegjes van het dorp hebben veel verrassingen in petto voor bezoekers met oog voor historische gebouwen.

Roussillon

De okerrode stenen maken van dit dorp een bijzondere bestemming. Het ‘Conservatoire des Ocres et des Couleurs’ in een voormalige okerfabriek, doet de geschiedenis van deze industrie herleven. U leert er alles over de exploitatie en de verwerking van oker. Ook kunt u het speciaal aangelegde wandelpad volgen door de voormalige okergroeves en genieten van het prachtige landschap met zijn uitbundige warme kleuren. De route ‘Les Ocres à vélo’ stelt u in staat het mooie, kleurrijke landschap op de fiets te ontdekken.

Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers ligt prachtig aan het beginpunt van de Gorges du Verdon. Het dorp staat bekend om zijn aardewerk. De rivier de Verdon heeft zich in miljoenen jaren een weg gegeten door steen en zo is een nauwe kloof van 24 kilometer lang en 1.000 meter hoog ontstaan. Een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel.

Arles

Vlakbij de Camargue, een uitgestrekt moerasgebied in de Provence, ligt de oude stad Arles met tal van historische monumenten. Hoewel de stad niet heel veel inwoners heeft, is het qua oppervlakte de grootste stad van Frankrijk. Arles heeft vele Romeinse monumenten en bouwwerken en er heerst een ontspannen sfeer. In Arles heeft Vincent van Gogh zijn beste werk gemaakt en belandde hij uiteindelijk ook in een diepe crisis.

Montbrun-les-Bains

Het kuuroord Montbrun-les-Bains is prachtig gelegen, bijna aan de voet van de berg Mont-Ventoux, en heeft pittoreske middeleeuwse huizen en straatjes. Boven het dorp uit torent de ruïne van het oude kasteel. De Mont-Ventoux, reus van de Provence en nachtmerrie van wielrenners, is bijna twee kilometer hoog. Frankrijk heeft wel hogere bergen, maar geen enkele staat zo alleen in het landschap.