Algeemen Reis Tips

Ervaringen nog steeds populair onder reizigers

Het wintersportseizoen heeft zijn intreden gedaan en de boekingssites staan weer vol met het aanbod naar de zon. Nederland gaat weer massaal aan de vakantie’s en daarbij zijn de vakantie ervaringen misschien wel belangrijker als ooit.

8 op de 10 Nederland bekijkt online reviews

Online reviews van andere reizigers lezen is misschien wel eerder een gewoonte als een uitzondering. Maar liefst 8 op de 10 reizigers leest eerst de ervaringen van andere reizigers voordat zij een boeking doen. Hotels, campings en appartementen hebben dus een belangrijke rol om zo goed mogelijke te scoren bij hun vakantiegangers. Als wij vakantie ervaringen lezen van andere zijn we vooral geintresseerd in de verzorging van de accommodatie. Waren de bedden verzorgd? Werd er dagelijks schoongemaakt? En is de ligging van het hotel wel goed? Zijn vaak belangrijke vragen.

Wat vinden Nederlanders belangrijk op vakantie?

Natuurlijk is het fijn als alle reviews van je hotel, camping en/of vakantiebestemming goed zijn, maar wat vinden wij nou echt belangrijk? Als we er massaal uittrekken voor onze zomervakantie blijkt dat we voldoende recreatie in de buurt willen hebben. Daarnaast zijn alle luxe natuurlijk wel erg belangrijk als een zwembad, Wifi en dichtbij een strand liggen. De top 5 heeft een grote opvaller en dat is dat wij erg gesteld zijn op schoon en goed sanitair.

Nederlanders kiezen voor veilige vakantiebestemmingen

Alle problemen in de wereld lijkt zijn weerslag te hebben op de vakantiebestemmingen. Landen waar de aanslagen een grote rol spelen ontlopen wij liever, maar ook landen als Turkije waar politiek niet alles soepel verloopt ontlopen wij liever. Het is dan ook niet zo raar dat onze buurlanden steeds populairder zijn geworden. Europa lijkt toch een veiliger gevoel te geven aan de reizigers en daarmee is ons eigen land en Spanje het meest vooruit gegaan. Voor een ideale vakantie hoeven we dus niet perse meer ver van huis weg.