Reis Tips Spanje

Leuke vakanties in Spanje

Spanje is een vakantieland gelegen in het zuiden van Europa. Spanje bestaat uit het vasteland en twee eilandgroepen: de Canarische Eilanden en de Balaeren. De Canarische Eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika. Eilanden die tot deze groep behoren zijn Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote. De Balearen zijn gelegen voor de oostkust van het vasteland van Spanje in de Middellandse Zee. Eilanden die tot deze groep behoren zijn onder andere Ibiza, Mallorca en Menorca.De Spaanse eilanden zijn ieder uniek en zeer geliefd onder vele vaknatiegangers. Ook de Spaanse Costa’s op het vasteland van Spanje zijn zeer populaire vakantiebestemmingen. Spanje heeft een zeer rijke cultuur, een aangenaam klimaat en een geweldige keuken.

Spaanse vakantiebestemmingen

De Spaanse costa’s zijn erg geliefd onder de Nederlandse vakantieganger. De meest bekende en populaire gebieden zijn de Costa del Sol, de Costa Blanca en de Costa Brava. Veel vakantiegangers kiezen ervoor om naar deze bestemmingen te rijden, ook worden en bustochten aangeboden maar vliegen is natuurlijk ook een optie. De Spaanse eilandengroepen zijn ook erg populair. Jaarlijks trekken er vele Nederlandse en andere Europese toeristen naar onder andere Ibiza, Mallorca, Gran Canaria of naar één van de andere eilanden. Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar de verschillende eilanden. De eilanden zijn allen erg verschillend, ieder eiland is uniek.

Klimaat, natuur en cultuur

Spanje wordt gekenmerkt door verschillende klimaten, dit komt doordat de eilandengroepen zo verspreid liggen. Op het vaste land is het in het overgrote deel van de zomermaanden erg warm in Spanje. In de wintermaanden kan het er zeer koud worden. Op de Balearen heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De Canarische Eilanden worden ook wel de eilanden van de eeuwige lente genoemd.Veel vakantiegangers kiezen er dan ook voor om hier te overwinteren. Spanje kent natuurlijk prachtige stranden maar ook de natuur is wonderschoon. Het vasteland kent zowel groene valleien, als woestijnachtige gebieden en vele olijf- en appelboomgaarden. Ook op de eilanden ziet men veel groen. Het land wordt verder gekenmerkt door zijn vele tradities. In de verschillende steden en plaatsen treft men gebouwen en monumenten uit de oudheid.De siësta hoort natuurlijk bij de Spaanse cultuur en de Spaanse keuken is ook uniek. Geniet tijdens uw vakantie van heerlijke Spaanse gerechten waaronder tapas, gazpacho en paella.

Accommodaties in Spanje

Bent u van plan om uw vakantie door te brengen in het prachtige vakantieland Spanje, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Aan de Spaanse Costa’s op het vasteland zijn er vele campings waar men heerlijk kan kamperen. Heeft u liever wat meer comfort dan zijn er ook vele appartementen te boeken. Een andere optie is het verblijf in een hotel of resort.Wilt u een geheel ontspannen vakantie waarbij u nergens aan hoeft te denken, kies dan voor een All Inclusive vakantie. Hierbij zijn alle maaltijden en drankjes bij de prijs inbegrepen. U komt niet voor onverwachte kosten te staan en kunt ultiem genieten van uw vakantie onder de Spaanse zon.