Reis Tips Vakantie

Ontspannen boswandelingen in de herfst

Het einde van de zomer is in zicht en in Nederland, ook wel bekend als het koude kikkerlandje, moeten we ons goed voorbereiden voor de komende seizoenen. De kletsnatte herfst en de koude winter zijn weer in tocht en daar moeten we ons natuurlijk goed op voorbereiden. Het weer in dit land kan van moment tot moment verschillen en we zullen ons elke dag moeten aanpassen op de weersomstandigheden. De dikke sokken mogen weer uit de kast worden gehaald en de kachels mogen weer op de hoogste stand gezet worden. Tijdens deze periode zitten we allemaal het liefst voor de buis met een warme kop thee. Maar daar doen mijn gezin en ik niet aan mee, wij houden namelijk van de natuur en zijn graag buiten om te sporten of om te wandelen. Zelfs de hardste regen in ons land kan ons niet stoppen van onze favoriete bezigheden!forest

De regenachtige wandeling

Hardlopen is een van de dingen die ik graag doe om even tot mijn rust te komen, zodat ik ook lekker actief bezig kan zijn en daarnaast ook nog eens werk aan mijn conditie. Ik maak daarnaast ook graag lange boswandelingen samen met mijn gezin, zodat wij samen tot rust kunnen komen in een hele fijne en rustige omgeving. Een van onze favoriete wandelingen is het Nationaal Park de Veluwezoom, dat bestaat uit een groot gedeelte bos, een prachtige heide en fantastische plekken waar er geklommen en gerent kan worden. Er zijn speciale en diverse routes uitgestippeld, zodat elke boswandeling een unieke ervaring is. De leukste ervaring hadden wij een jaar geleden, waarbij we gekozen hadden voor een lange route. Ik kan me de dag nog uitstekend herinneren. Het spannende van deze dag was dat het opeens heel hard begon te regenen, terwijl wij pas op de helft van de afstand zaten van de totale looproute. Gelukkig bereiden we ons altijd goed voor en hadden wij ruim van tevoren bedacht om stevige laarzen en comfortabele broeken te kopen. Om nou rekening te houden met het regenachtige weer in dit land gingen wij natuurlijk ook een regenjas kopen.

Kwaliteits jas komt altijd van pas

Een goede jas dat bestendig is tegen regen komt altijd van pas. Of het nou gebruikt wordt voor boswandelingen, kamperen of gewoon casual wordt gedragen onderweg naar werk. Jassen zijn tegenwoordig ook heel stijlvol, zoals de softshelljas dames en heren. Hoe lekker zou het nou zijn om met de fiets kurkdroog aan te komen op je bestemming, terwijl de regen de hele route met bakken uit de lucht komt vallen. We willen allemaal het liefst veilig en zorgeloos op werk kunnen arriveren.