Algeemen

5 redenen waarom iedereen op fietsvakantie moet gaan!

De laatste jaren zien we steeds meer mensen die op fietsvakantie gaan. Of het nou je buurvrouw, schoonmoeder of goede kennis is. Iedereen kent wel iemand die op een fietsvakantie is geweest. Zelf sprak ik laatst een moeder die samen met haar 2 kinderen op vakantie is gegaan met een bakfiets. Uiteraard bleef ze wel in Nederland maar ze heeft wel behoorlijk wat kilometers moeten maken voordat ze op de camping aankwam. Nou is voor de vakantie een bakfiets niet zozeer het ideale vervoermiddel, behalve dat je er veel spullen in kwijt kan.

  • Duurzaam

Je bent erg duurzaam bezig. Nou willen wij voor niemand bepalen wat hij of zij moet doen. Maar het geeft je wel een goed gevoel tijdens je vakantie om te weten dat je duurzaam bezig bent.

  • Omgevingsbewust

Tijdens een fietsvakantie zie je veel verschillende omgevingen in de natuur. Omdat je fiets neem je de omgeving veel meer in je op en zie je dingen die je met de auto niet zouden zijn opgevallen.

  • Gezond

Fietsen is gezond. Helemaal wanneer je lange stukken fietst ben je actief met je lichaam en beweging bezig. Vaak houd je tijdens een fietsvakantie een redelijk rustig tempo aan wat goed is voor vetverbanding.

Welke fietsen zijn geschikt?

Een gewonde stadsfiets is totaal niet geschikt voor een fietsvakantie. Je gaat veel kilometers maken en kunt daarom beter een sportief model nemen. Sportieve fietsen die voor dit doel gemaakt zijn worden ‘hybride fietsen’ genoemd. Fietsen waar je lange ritten mee kan maken en genoeg versnellingen bieden om in ieder geval de Nederlandse heuvels te kunnen trotseren. Je kan ook voor een mountainbike kiezen maar dat raden wij alleen aan als je fietsvakantie jou door veel ruig terrein brengt. Hier op opvakantieblog.nl lees je veel ervaringen maar er zijn nog meer leuke blogs. Op menlifevind je veel ervaringen van mannen die op fietsvakantie zijn geweest. Leuk om te lezen en erg inspirerend.