Reis Tips Spanje Vakantie

Een vakantie op één van de Spaanse Eilanden

Onder vele Nederlanders en andere Europeanen is Spanje een zeer populaire vakantiebestemming. In Spanje is al tijden geleden het massatoerisme ontstaan. Vanaf de jaren zestig en zeventig trokken vele vakantiegangers richting de Spaanse Costa’s. Tegenwoordig zijn ook de Spaanse eilanden zeer populair. Vakantiegangers komen naar Spanje vanwege het aangename klimaat, de prachtige natuur, het heerlijke eten en de gastvrijheid van het Spaanse volk.

Populaire zonvakantie bestemmingen

De Spaanse kuststrook is zeer geliefd onder vele vakantiegangers. Populaire bestemmingen zijn onder andere de Costa del Sol, de Costa Blanca en de Costa Brava. Hier kan men in het voor- en najaar en in de zomermaanden terecht voor een heerlijke all inclusive vakantie met het hele gezin. Ook onder vele ouderen zijn deze bestemmingen populair. In de badplaatsen aan deze Costa’s vindt men tal van leuke winkels, bars, restaurants en terrassen. Ook de uitgaansliefhebber kan terecht in de badplaatsen met vele uitgaansgelegenheden.Ook de eilandgroepen van Spanje zijn populaire vakantiebestemmingen. De Balearen liggen voor de Spaanse kust en bestaat uit onder andere de eilanden Mallorca, Ibiza en Menorca. De Canarische Eilanden liggen voor de kust van Afrika. De eilanden Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura behoren tot deze eilandengroep.Spanje is niet alleen geschikt voor een ontspannen zonvakantie, men kan hier ook goed terecht voor een stedentrip. De Spaanse steden horen niet voor niets tot de favoriete stedentripbestemmingen binnen Europa. Barcelona staat natuurlijk bovenaan in de lijst met best bezochte steden binnen Europa. Ook Madrid, de hoofdstad van Spanje, is een enorm populaire bestemming.De afgelopen jaren zijn daar steeds meer geweldige Spaanse steden bij gekomen waaronder Malaga, Valencia en Sevilla. Men kan hier  heerlijk winkelen, genieten van de Spaanse cultuur, vele bouwwerken bezichtigen en natuurlijk genieten van de Spaanse keuken. Met diverse vliegmaatschappijen vliegt u enorm voordelig naar de verschillende Spaanse steden.

Reizen naar Spanje

Spanje is op verschillende manieren te bereiken. Vanuit Nederland loopt een uitstekend wegennetwerk naar Spanje. Het is mogelijk om met de auto of camper richting Spanje te rijden. Vanuit Utrecht is de reistijd zo’n 12 uur naar het noorden van Spanje en tot meer dan 20 uur naar het zuiden van het land. De Spaanse eilanden zijn ook te bereiken met de auto maar dan moet een deel van het traject worden afgelegd met de veerpont. Ook worden er verschillende busreizen georganiseerd naar Spanje.Verschillende delen van het vasteland zijn ook te bereiken met de trein. Vliegen is natuurlijk ook een optie. Zo vliegt u voordelig en rechtstreeks naar diverse Spaanse steden, plaatsen aan de Spaanse Costa’s of naar één van de vele eilanden.