Reis Tips Turkije Vakantie

Luxe vakanties in Turkije

Turkije is één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlandse vakantieganger en dat is niet voor niets. Het land heeft de vakantieganger veel te bieden. Zo kent Turkije een prachtig binnenland met veel cultuur, ongerepte natuur en een prachtige kuststrook met vele bruisende badplaatsen. Men kan hier terecht voor een vakantie vol zon, zee en strand maar ook voor avontuur en cultuur is men hier op de juiste plek. Ook de Turkse keuken is geweldig en staat op de derde plaats in de culinaire wereldranglijst. Turkije heeft ieder soort vakantieganger wel wat te bieden. Men kan hier ook terecht voor een heerlijk ontspannen all inclusive vakantie.

Natuur en cultuur

Turkije kent per regio een verschillend klimaat. Zo heerst aan de kust veelal een klimaat met warme zomers en zachte winters waardoor deze streek het hele jaar door een fijne vakantiebestemming is. De temperaturen in het binnenland kunnen in de winter dalen tot rond het vriespunt. De natuur in het land is prachtig en kent vele groen. In het binnenland zijn er de hoge bergen en de kustlijn wordt gedomineerd door mooie zandstranden met azuurblauw water. Het land kent een zeer rijke geschiedenis die overal is terug te vinden.Het Turkse culturele erfgoed is veelzijdig en kent oude steden, paleizen en kastelen maar ook veel monumenten en opgravingen. Iedere regio of plaats heeft zijn eigen culturele schatten. Voor de avonturier is er in Turkije van alles te doen. Ga op jeepsafari in het binnenland, huur een quad of ontspan tijdens een heerlijk bezoek aan de Turkse hamam.

Populaire bestemmingen

Turkije kent de meest prachtige regio’s zowel aan de kust als in het binnenland. De meeste toeristen kiezen voor een heerlijke zonvakantie aan de kust van Turkije. De Egeïsche Zeekust en de Turkse Riviera trekken de meeste toeristen. Belangrijke bestemmingen aan de Egeïsche kust zijn Kusadasi en Bodrum. Populaire badplaatsen aan de Turkse Riviera zijn onder andere Antalya, Kemer, Side, Marmaris en Alanya. Alle badplaatsen kennen mooie stranden, gezellige standscentra, leuke bars en restaurants en tal van accommodaties. Ook Istanbul wordt door vele vakantiegangers bezocht.

All-inclusive Turkije

Overal in Turkije vindt men appartementen, hotels en prachtige resorts. Vele hotels en resorts bieden een all inclusive formule aan. Een all inclusive verblijf staat garant voor een ontspannen vakantie. Bij all inclusive zijn de maaltijden en drankjes inbegrepen bij uw verblijf. Een groot voordeel is dat u weet waar u aan toe bent en niet voor onvoorziene kosten komt te staan. U betaalt van te voren een reissom waarbij alles is inbegrepen. Extra kosten zijn er mogelijk nog voor uitstapjes of fooi. Iedere accommodatie hanteert zijn eigen all inclusive formule. Bekijk daarom van te voren wat er is inbegrepen. Kies voor all inclusive en geniet van een heerlijk ontspannen zonvakantie aan de Turkse kust.