Algeemen Zwembad

Op vakantie genieten van een zwembad

Sprayparks zijn ideale plaatsen waar kinderen zich op een veilige manier kunnen vermaken. Een kind is namelijk altijd tevreden als hij/zij kan spelen met water en eventueel zand. Een spraypark bestaat uit waterglijbanen, watergordijnen en eventueel ook verschillende fonteinen. Omdat een spraypark geschikt moet zijn voor de allerkleinsten worden de toestellen op een waterdoorlatend oppervlak geplaatst. Ze zullen dus nooit met hun gezicht in het water kunnen komen te liggen. Je hebt namelijk, als kind, niet veel water nodig om te verdrinken. Dat wordt dus met een spraypark onmogelijk. Een spraypark is zodanig opgebouwd dat het geheel een uitdagende omgeving is voor het kind. Een spraypark wordt tegenwoordig ook steeds vaker in een zwembad aangebracht. Daarom kunnen ook de allerkleinsten mee naar het zwembad.

Waterspeeltuin

Een waterspeeltuin is ook voor kleine kinderen, wanneer er toezicht is, leuk. Ze kunnen er met plezier spelen. Hierin kan een klein kind, in de zomermaanden, lekker en veilig spelen. Het water moet voor een kinderspeeltuin niet diep zijn. Een diepte van 10 cm is over het algemeen wel veilig, maar toch moet je ervoor zorgen dat je kind niet zonder begeleiding in het water aan het spelen is. Ondanks dat water heel leuk kan zijn, om in te spelen, kan het ook gevaarlijk zijn. Een kind ziet geen gevaar. Hij/zij zal zich prima kunnen vermaken met een beetje water en eventueel zand. Daarom zal een klein kind ook tevreden zijn als het thuis met water en zand kan spelen.

Veiligheid

Je moet met een klein kind er altijd voor zorgen dat je hem/haar kunt zien als hij/zij met water speelt. Je kan tegenwoordig overal waterspeeltoestellen voor de kleinsten aanschaffen. Je kan ook een speeltoestel aanschaffen waarbij het water wordt weggespoten en weer opgevangen wordt in een bak met een geperforeerde bovenzijde. Hij/zij zal dan daaronderdoor kunnen lopen en daarmee een groot plezier beleven. Dergelijke toestellen zie je ook vaak in grote winkelketens. Omdat kinderen geen gevaar zien moet je als ouder je kind steeds in de gaten houden dat het niet te overmoedig wordt. Het kind mag namelijk geen gevaar lopen.