Kroatië Reis Tips Vakantie

Op vakantie in Kroatië? Dit mag je niet missen

Steeds meer mensen ontdekken Kroatië als vakantieland. Niet gek, want Kroatië heeft veel te bieden en is ontzettend veelzijdig. Staat dit Zuid-Europese land ook op jouw bucketlist? Lees dan snel verder, want deze gebieden mag je niet missen.

Combineer romantische steden, de kust en natuur in Istrië

Ga je op vakantie naar het schiereiland Istrië, dan heb je gegarandeerd een leuke tijd. Het eiland ligt in het noorden van Kroatië en kun je zowel met de auto als het vliegtuig bereiken. Kom je met het vliegtuig, dan land je in de grootste plaats van het schiereiland Pula. Deze stad is voornamelijk bekend om de bouwwerken uit het Romeinse Rijk. Verder ligt de plaats aan een natuurlijke baai aan de Adriatische kust. Vanuit de zee heb je een prachtig uitzicht over het Romeinse plaatsje.Iets verder naar het noorden vind je het bruisende havenplaatsje Poreč. Deze gezellige stad is ontzettend populair onder de vakantiegangers waardoor het er in de zomer altijd gezellig druk is. Zo kun je hier in de avond genieten van typische Kroatische gerechten zoals fuži en peka en de gezelligheid van de toeristen. Een uitstekende plek dus om ergens in deze omgeving te overnachten. Een goede optie is camping Lanterna. De bosrijke camping ligt ongeveer 12 kilometer van Poreč vandaan en biedt een prachtig uitzicht op de baai.Vanuit hier kun je ook gemakkelijk een uitstapje maken naar het bosrijke binnenland van Istrië. Hier vind je enkele natuurparken die zich uitstekend lenen voor mooie en lange wandelingen. Zo combineer je in Istrië de romantische steden, de kust en de mooie natuur eenvoudig met elkaar.

Een paradijs genaamd Noord Dalmatië

Een gebied dat net zo populair is als het schiereiland Istrië is Dalmatië. Naast schitterende historische steden vind je hier prachtige eilanden en verbazingwekkende natuurverschijnselen. Echter is het gebied zo groot dat je wel keuzes moet maken tussen het noorden, midden of zuiden van het gebied. Heb je meer tijd? Dan is het zeker aan te raden om het gehele gebied met de auto te verkennen. Voor nu richten we ons op Noord Dalmatië.Kies je voor deze streek, dan kun je niet om Zadar heen. Een grote stad met 75.000 inwoners. Ook hier vind je overblijfselen uit het Romeinse Rijk en kun je genieten van prachtige promenades, nauwe steegjes en een grote haven. Op 15 kilometer afstand van deze stad vind je een geweldige plek om te overnachten bij een van de weinige zandstranden in Kroatië. Vanuit Camping Zaton Holiday Resort kun je de omgeving uitstekend verkennen.Ook in Noord Dalmatië vind je een overvloed aan mooie natuur. Hier bevinden zich namelijk drie populaire natuurparken waaronder een waar duikersparadijs, gebergte en adembenemende watervallen. En na een dagje in de natuur kom je weer heerlijk tot rust aan het zwembad op de camping. Heerlijk toch? Op naar Kroatië!